MemriTV, la televisió de l’horror

Juny 26, 2007

Benvinguts a un viatge al.lucinant a les fondàries de l’esser humà. Benvinguts a MemriTV (www.memritv.org), la que podem anomenar des d’ara “la tele de l’Aliança de Civilitzacions”, on vostès podran comprobar que tot allò que es diu que es diu a aquelles llunyanes terres, de veritat que es diu (i deu n’hi do de quina manera es diu!)
L’Institut d’Investigacions de Mitjans de l’Orient Mitjà (Middle East Media Research Institute, Memri), segons cita la seva pàgina web, “tendeix un pont sobre el buit de la llengua que hi ha entre Occident i Orient Mitjà, proporcionant traduccions de mitjans àrabs, iranians i turcs”. Fundat al febrer de 1998 per informar sobre la política dels Estats Units a l’Orient Mitjà, Memri te avuí oficines a Washington, Berlin, Londres, Tòquio i Jerusalem.
Per començar el nostre tour només cal entrar a Internet, a http://www.memritv.org/search.asp, i ficar a la part de “clip” el número corresponent o fer una recerca temàtica. Però sabent que els temps no sobra, deixem-nos asssesorar pel nostre guia…
Només cal que a la finestra de recerca escrigui el número 1401 i podra veure en Al-Aqsa TV, la televisió de Palestina, el pare d’un suïcida palestí que el 6 de març d’aquest any va declarar que el seu fill va veure durant l’atac suïcida que li va costar la vida les verges d’ulls negres que li esperaven al paradis i que els sionistes diuen que els màrtirs són gent desesperada, però que n’és mentida, que els màrtirs com el seu fill tenen llars i diners i que no tenen mancances de res, per si vosté tenia algun dubte. Ara si li agraden les emocions fortes només provi el 1398 i gaudeixi, a la mateixa cadena, de les declaracions de dos germanets de no més de deu anys que expliquen al periodista, entre poemes i contes, com “la mama (quan va immolar-se) va matar sis jueus i ara és al paradis”
En cas de que vulgui saber quina és l’opinió dels estaments oficials, amb el número 1287 tindrà, via Al-Jazeera TV de Qatar, l’explicació del Dr. Muhammad Salim Al-Awa, Secretari General de la Unió Internacional d’Erudits Musulmans que el 3 d’octubre del 2006 va dir que “lamentava que algunes mares (a Gaza) evitaven que les seves filles fòssin al martiri per temor a que cometèssin pecat (perque Al.lah deia que la dóna havia estat creada per quedar embaraçada)” i es preguntava “que és més important?: la liberació dels pobles o el dret de les dones a casar-se i tenir fills?”
Per descomptat que té un paper protagònic a MemriTV el president de l’Iran, Mahmoud Ahmadineyad. Al clip 782 de la televisió pública iraniana ell ens deixarà clar quina és la seva idea de l’art i cap a on anem: “L’art arriva a la perfecció quan retrata la millor vida i la millor mort (…), aquesta és l’esència de l’art ¿Hi ha un art més maco, més diví i més etern que l’art del martiri? Una nació amb martiri no sap de cautiveri (…) El missatge de la revolució (islàmica) és global, i no es restringeix a un lloc o a un moment específic. És un missatge humà, i es tirarà endavant. No tinguin cap dubte… Si Al.lah vol, conquistarem totes les muntanyes del món” (Channel 1, 25 de juliol de 2005)
Tenim un Especial-Zerolo al clip 517. A un debat de la televisió saudí del 27 de gener de 2005, un mestre de la mesquita Al-Nabawi de Medina ens explicarà que hi ha tres coses que es poden fer amb els homosexuals: o s’assota a l’actiu i es lapida al passiu o ben be es decapita a tots dos, sels fica dins d’un taüt i se’ls crema o se’ls desbarranca des de la muntanya més alta, com Al.lah va fer amb Sodoma i Gomorra. Interesant en aquest sentit és també la declaració de principis que ens fa el ministre de dotacions religioses de Síria al clip 846 sobre la propagació de la SIDA (Syrian TV, 30 d’agost de 2005): “el món sencer, dels EEUU al país més llunyà, reconeix que si haguèssin lapidat als fornicadors i previngut l’abominable, les coses haguèssin anat molt millor”.
La programació que hi ha a MemriTV no oblida als més petits de la família: als clips 1442 i 1446 (un cop més d’Al-AqsaTV, la televisió palestina) els seus fills podran aprendre, de la má d’un fals-Mickey de força mala qualitat, com fer la resistència, estimular l’odi a Israel, cantar cançons que parlen del rifle d’assalt AK-47 Kalashnikov i moltes coses més, pròpies de la seva edat.
Després de visitar a la secció cultural els clips 902 a 905 del programa de SaharTV de Teheràn “Holo Causte” (on es nega “esa mentida jueva de les cameres de gas”) donem per acabat aquest viatge fascinant, agraïnt el seu interés i esperant una pròxima i més llarga visita, sense deixar d’advertir-vos que Memri-TV i tot el que hi ha dins no és virtual ni és fruit de la fantasia de ningú, sino que n’és real, molt real…

Advertisements

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: