Carta oberta a un (no) amic d’ETA

Setembre 20, 2007

Tu, que podràs desdir-te i assegurar no ser amic d’ETA però que no podràs mai negar ser tan espanyol com en Jesulin de Ubrique, seria bo –per començar– que sàpigues que l’11 de setembre es commemora la rendició de Barcelona després de la declaració de guerra de les Corts Catalanes ja que no va reconèixer el Tractat d’Utrecht que posava fi a la Guerra de Successió espanyola; conclusió: que la guerra no va ser de secessió sinó de successió. (En realitat crec que ja ho sabeu, tots vosaltres, però també sabeu que el màrqueting de l’heroica mentida factura moltes estelades, samarretes i festes alternatives).
Tu, que podràs desdir-te i assegurar no ser amic d’ETA però que no podràs negar mai ser tan espanyol com en Coto Matamoros, caldria que analitzessis si als catalans del
carrer els interessa el teu paper de hooligan quatrebarrat quan tenen problemes més reals i importants, problemes que se sap que no tenen els propagandistes subvencionats, però problemes, al cap i la fi, que també a aquells polítics que es mostren molt entusiasmats amb el teu numeret no sembla pas que els preocupi; sempre aconsegueix més portades defensar absurdes i inventades seleccions esportives o referèndums que mai no es faran que no pas discutir per què Catalunya s’allunya cada dia més del món real per entrar al món oficial de la Generalitat tripartita.
Tu, que podràs desdir-te i assegurar no ser amic d’ETA però que no podràs mai negar ser tan espanyol com el Pocholo, hauries d’entendre que la gent normal, la que no té somnis erotico-independentistes com els teus acòl.lits preferim, tal com diu en Miquel Gimènez, dormir embolicats amb una senyora (o senyor) que no pas amb la senyera. I parlant de banderes: que bé que queden per a la teva causa les estelades juntament amb les palestines; després dels “visques” als terroristes de Terra Lliure ja no cal afegir-hi res!
Tu, que podràs desdir-te i assegurar no ser amic d’ETA però que no podràs mai negar ser tan espanyol com en David Bustamante, hauries de fer un esforç per interpretar del tot l’article 8 de la Constitució Espanyola que et molesta tant i sembla que et costa més; intentaré ajudar-te: “Las Fuerzas Armadas tienen como misión garantizar la soberanía e independencia de España, defender su integridad territorial y el ordenamiento constitucional”. O sigui que mentre Catalunya sigui Espanya (que ho es i ho serà, xato) la seva integritat serà defensada per les forces armades del govern democràtic (el teu govern) votat pels espanyols, o sigui pels madrilenys, els andalusos, els extremenys i, saps que? pels catalans. Catalans ben espanyols.
Tu, que podràs desdir-te i assegurar no ser amic d’ETA però que no podràs mai negar ser tan espanyol com en Chiquito de la Calzada, sembla que no has entès en quin embolic has ficat a qui sosté econòmicament els teus culebrons de TV3, pagats i subvencionats amb diners de contribuents que tinc la sensació que no s’adhereixen del tot a les teves romàntiques manifestacions i a les teves desmentides. Tingues en compte que la cosa no està per perdre vots.
Tu, que podràs desdir-te i assegurar no ser amic d’ETA però que no podràs mai negar ser tan espanyol com en Federico Jiménez Losantos, hauries de saber que els millions de persones que estimem Catalunya com a part de l’Espanya real (reial, per a alguns) i plural pensem que ja cansa aquesta lletania del ser o no ser català, de l’identitat i del discurs sectari de l’antiespanyolisme, sobretot quan els qui féu de portaveus sou gent d’una intel.lectualitat d’actor de telenovel.les o de la colla del club de fans que et segueix narcotitzat i que sembla que tinguin com a denominador comú portar arracades, convertir sistemàticament les festes majors en batalles campals i declarar-se enemics del sabó, la dutxa i la feina.
Carod-Rovira, el famós còmic aragonès de la corona d’espines que va dir que el Dalai-Lama va comparar la situació del Tibet amb la de Catalunya, necessitava un segon: ara ja el té.

Advertisements

Una resposta to “Carta oberta a un (no) amic d’ETA”

  1. […] en el vídeo que se ve en la columna de la derecha (Comentario al margen: cuando publiqué un artículo cuestionando este acto cobarde en El Periòdic d’Andorra, un nacionalista ofendido pidió derecho a réplica y publicó otro […]

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: