Si ens menteixen amb el currículum…

Febrer 17, 2008

Va tornar a passar. El periòdic digital e-notícies va denunciar la setmana passada que Carme Chacón, la candidata del PSC per Barcelona per a les pròximes eleccions generals, es va inflar el currículum amb un inventat Doctorat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, quan solament hauria fet part dels cursos. Tal com era lògic d’esperar, fonts oficials del PSC van trobar un cap de turc en la típica secretària dient que “simplement va ser un error de la persona que va agafar les dades”, encara que no van comptar amb l’arxiu: no només el periòdic va rescatar les dues versions de la web oficial de la candidata, la primera i la corregida, sinó que a més a més hi ha articles, un d’ells publicat a La Vanguardia el 6 de juliol passat i d’accés públic a la xarxa, en què, a banda d’esmentar el doctorat en qüestió, es diu que va estar qualificat cum laude, a més de la versió anglesa de la l’encilopèdia virtual Viquipèdia, en la qual també figurava com a doctora.

Aquestes sospites surten a la llum quan falta menys d’un mes per a les eleccions i quan encara ressonen ecos del cas de José Montilla, quan César Vidal va fer una denúncia sobre uns suposats estudis en Economia i Dret que van acabar sent només del primer any de carrera o del de Carmen Figueres, consellera de Benestar Social del tripartit i dona del secretari d’organització del PSC, José Zaragoza, que en el seu bloc deia (i diu, encara) ser Diplomada en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona, titulació inexistent almenys en aquesta alta casa d’estudis.

També el currículum de l’ecocomunista Joan Saura va ser objecte de discusió en alguns mitjans, pero quan la premsa va començar a acostar-se als dubtosos estudis del president Montilla,, el verd, que a seques es declarava enginyer químic, va passar de puntetes a ser algú que va estudiar a l’Escola d’Enginyeria Tècnica, especialitat química industrial. Cal assenyalar que, segons el periodista José García Dominguez, aquest aclariment ni tan sols acostaria Saura a la universitat, ja que a final dels anys seixanta l’Escola d’Enginyeria Tècnica de Barcelona encara es deia Escola Industrial (la va crear la Mancomunitat de Prat de la Riba) i la majoria dels seus alumnes aprenien allà els molt dignes oficis de mecànic, fresador o l’especialitat d’auxiliar tècnic de la indústria química.

Quatre casos fets públics en quatre anys donen la pauta que la sospita d’exageració o, almenys, el permanent aclariment de currículums professionals són moneda corrent en el tripartit català. Serà a causa de l’Aliança de Civilitzacions, però l’actual Govern de Catalunya s’està assemblant cada vegada mes al de l’Iraq, en què centenars d’alts responsables d’aquell país esten acusats de falsificar el seu expedient escolar i universitari, i molts manquen fins i tot d’estudis secundaris per ascendir als seus actuals llocs. Segons un membre del Comitè d’Integritat iraquiana, dedicat a desvetllar aquests fraus i entrevistat per El Mundo, gairebé mil responsables del Govern estan sent investigats per aquest motiu i molts ja han estat denunciats davant els jutges.

Tornant a Catalunya, el tema no es tracta de tenir o no tenir títols universitaris (Bill Gates, una de les personalitats més influents del món, és, tècnicament, una persona que va abandonar els seus estudis), aquí del que es tracta és de no mentir i de no posar a prova la confiança del ciutadà, perque al cap i a la fi ser parlamentari és un feina com qualsevol altra i acabo aquesta columna preguntant-me: ¿què passaria si en una selecció de personal descobriexen que un candidat a un lloc de treball s’inventa part del seu currículum?

Advertisements

Una resposta to “Si ens menteixen amb el currículum…”

  1. […] no puc estar de recordar l’article que vaig llegir fa pocs dies sobre l’autenticitat del currículum de la Carme Chacón , i de les animalades que ha dit i fet el PP per tenir engrescada la seva parròquia aquests últims […]

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: